Werkwijze

Je vraagt je natuurlijk af hoe ik te werk ga. Wat Wijs in je Lijf zo bijzonder maakt. Graag leg ik dat uit.

Laat ik beginnen met een aantal kernwoorden te noemen die in mijn stijl van coaching terugkomen:
veiligheid, wederzijds vertrouwen, nieuwsgierigheid, eerlijkheid, inlevingsvermogen, humor, enthousiasme en gedrevenheid.

Oh ja, ik ben ook heel erg eerlijk. Wanneer ik merk dat je bij één van mijn collega’s – ik heb een uitgebreid netwerk van therapeuten en hulpverleners – beter op je plek bent, dan schroom ik niet om jou door te verwijzen. Ik gun jou de juiste match.

Ik werk met methodes die de natuurlijke herstelprocessen in het lichaam zelf volgen. Zo combineer ik cognitieve methodes met lichaamsgerichte methodes. In de sessies gebruik ik o.a. technieken vanuit Somatic Experiencing®, NARM®, EMI, Resource Therapy, NLP en haptonomie.

Hoe ga ik te werk?
Na een eerste kennismaking prikken we een datum voor een intakegesprek. Ter voorbereiding hierop stuur ik je doorgaans een formulier met een aantal vragen toe. Als na de intake blijkt dat er wederzijds vertrouwen, veiligheid en nieuwsgierigheid is kunnen we een vervolgafspraak plannen.

Door middel van oefeningen en door in gesprek met je te gaan laat ik jou weer het contact met je eigen lichaam ervaren. Ik geloof namelijk enorm in de wijsheid van ons eigen lijf. Elk lichaam is uniek en heeft zo zijn eigen manieren om met situaties om te gaan. Ik help je jouw patronen herkennen en onderzoeken welke dingen daar mogelijk ook anders in kunnen.

Ik werk géén standaardprotocol af, maar ga uit van wat jouw wensen zijn en wat jouw lichaam aangeeft. Belangrijk is dat ons lichaam een ander tempo heeft dan ons hoofd. Wanneer we vertragen, kunnen we samen beter ontdekken wat jouw lichaam te vertellen heeft.

Ik geloof in de kracht van kleine, blijvende stappen en het vieren van successen. Ik ondersteun je in het bewust worden van je gevoelens, gedachten en gedrag.

Wil je meer weten over Wijs in je Lijf of een afspraak maken? Neem dan contact met me op.